Lavinia-Maria Chitu

Un muzician surd ajuta persoanele cu deficiente de auz sa simta muzica prin vibratii si prin lumina

Un muzician surd ajuta persoanele cu deficiente de auz sa simta muzica prin vibratii si prin lumina

Pentru cei mai multi dintre noi, muzica este ceva unificator – este o forma de arta care aduce oamenii impreuna si ne permite sa ne conectam unii cu altii impartasind impreuna emotii. Dar daca noi nu putem auzi versurile sau ritmul unei melodii care sa dea sens trairii unei asemenea experiente muzicale?

Faceti cunostinta cu Myles de Bastion care a creat sistemul de vizualizare Audiolux. Desi el este o persoana surda, acest artist si muzician originar din Portland – SUA nu si-a pierdut niciodata pasiunea pentru muzica in ciuda acestei deficiente. Combinand interesul sau in sunet, arte vizuale si tehnologie, Myles a creat un sistem pentru a transmite muzica deopotriva persoanelor surde cat si celor auzitoare. In acest proces el a creat o metoda complet noua de comunicare si de auto-exprimare pe care comunitatea oamenilor surzi si a celor cu auz normal sa o poata aprecia impreuna.

“Am realizat faptul ca trebuie sa creez aceasta noua tehnologie in primul rand pentru mine pentru a o experimenta si apoi sa o impartasesc publicului larg” spune Myles.

Va invit sa urmariti materialul video pentru a-i urmari povestea si pentru a descoperi aceasta inovatie extraordinara!

 

How a Deaf Musician Is Helping Others “See With Sound”

For many, music is a unifier—an art form that brings people together and allows us to connect over shared emotions. But what if you couldn’t hear the lyrics or rhythms that add meaning to our lives?

Enter Myles de Bastion and his Audiolux visualization system. Though he now identifies as Deaf, the Portland-based artist and musician never lost his love of music. Combining his interest in sound, visual arts and technology, de Bastion created a system to share music with both Deaf and hearing audiences alike. In the process, he formed an entirely new method of communication and self-expression that hearing and non-hearing communities can appreciate together.

I’m inviting you to watch the video to meet him and discover this extraordinary innovation!

Urmariti:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *