Lavinia-Maria Chitu

Nu Stau Acasa – concert accesibilizat persoanelor cu dizabilitati

Bun gasit!

Si daaaa, duminica 29 septembrie 2019 a avut loc cel de-al doilea eveniment muzical Nu Stau Acasa accesibilizat persoanelor cu dizabilitati, inclusiv persoanelor cu deficiente de auz, dupa concertul Help Me Be a Rockstar desfasurat in aceasta vara care a fost o premiera si a deschis practic drumul unei serii de evenimente culturale incluzive si adaptate pentru semenii nostri cu probleme fizice, senzoriale sau neuro-cognitive.

Si am trait din nou magia muzicii, am calatorit din nou intr-o lume fantastica si de poveste pe acordurile formatiilor Lasagna & Rochenrol, Dl Goe, Aida si Noi, El Negro si Ionut Oniceag el insusi un tanar talentat dar care sufera de autism. Persoanele cu deficiente de auz au fost prezente in numar mare, iar eu am fost acolo pe scena pentru ei si am tradus si interpretat cu mare emotie versurile si acordurile melodiilor, am cantat, am dansat si ne-am bucurat impreuna de cateva ore absolut minunate in care am lasat de-o parte grijile si problemele. Am reusit din nou, am fost din nou o mare familie si cu siguranta vom mai fi de multe ori de acum incolo.

La acest al doilea concert, Nu Stau Acasa, oamenii chiar nu au stat acasa si au venit, a fost o mare schimbare, un mare pas inainte, a fost mai multa emotie, mai mult mesaj, mai multi copii cu probleme insotiti de parintii lor, ceea ce inseamna ca acest eveniment ia amploare inca de la a doua editie si isi atinge practic scopul pentru care a fost gandit si a fost creat. Eu impreuna cu organizatorii ne dorim foarte mult ca pe viitor sa nu ne limitam doar la Bucuresti, sa ducem acest eveniment la nivel national, sa calatorim si sa organizam astfel de concerte in principalele orase ale tarii pentru ca toate persoanele cu dizabilitati sa poata fi prezente si sa se bucure de aceste momente dedicate lor. Vom cauta sponsori si persoane cu dorinta de implicare in acest domeniu pentru ca acest lucru sa fie posibil si cu siguranta vom gasi si vom reusi pentru ca avem multa vointa si punem mult suflet in tot ceea ce facem. Faptul ca la un asemenea eveniment sunt prezenti oameni cu deficiente de auz, oameni nevazatori, oameni care sufera de epilepsie si de autism, oameni in scaun rulant sau cu alte forme de handicap fizic implica numeroase probleme de organizare dar faptul ca exista acum o terapie cu catei, ca exista persoane care deseneaza voluntar portretele oamenilor care la randul lor si ei sunt persoane cu dizabilitati, faptul ca ai un loc de liniste, faptul ca esti la o terasa unde poti servi masa si poti socializa cu ceilalti si astfel poti cunoaste persoane noi, este cu adevarat un mic paradis pentru aceste persoane dar mai presus de tot este doar o normalitate, este un drept la o viata sociala normala pentru toti! Si de aceea dorim sa ne implicam la nivel national pentru ca este nevoie, este nevoie de asemenea evenimente oriunde!

Multumesc inca o data organizatorilor, asociatiei Help Me Be a Rockstar, asociatiei Supereroi Printre Noi, gazdei noastre – Clubul Expirat, multumesc publicului numeros format din persoane cu dizabilitati, artistilor care au inteles ca muzica nu tine seama de nicio bariera, echipei de voluntari si tuturor care au facut posibila aceasta zi minunata!

Continuam impreuna drumul spre normalitate!

Urmariti:

 

Daca doresti sa-mi sustii activitatea, poti face donatii in conturile mele bancare, in contul de PayPal sau poti deveni abonat al canalului meu de Patreon
If you want to support my activity, you can make donations to my bank accounts, to my PayPal account or you can become a subscriber to my Patreon channel
BCR: RO74RNCB0025114211550001
ING: RO65INGB0000999902196985
PayPal: https://www.paypal.me/LaviniaChitu
Patreon: https://www.patreon.com/LaviniaChitu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *