Lavinia-Maria Chitu

Campanie de informare RO-ALERT in limbajul semnelor

Multumesc dn-lui Raed Arafat – secretar de stat al Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dn-ei Madalina Epure – purtator de cuvant al ISU Arges, dn-ei Alina Moisoi – seful Serviciului de Informare si Relatii Publice al IGSU, sunteti niste oameni minunati si datorita sustinerii si implicarii dvs. spoturile video ale sistemului RO-ALERT sunt acum traduse si in limbajul semnelor pentru ca aceste mesaje de o importanta majora sa poata fi intelese si de catre persoanele cu deficiente de auz din Romania!

Incepand din data de 30 ianuarie 2019, imediat dupa publicarea Recomandarii nr. 4 a CNA, radiodifuzorii din România au inceput sa emita mesajul de interes public privind functionarea Sistemului RO-ALERT, sistem de avertizare și alarmare a populatiei in caz de urgenta majora. Lor li s-au alaturat si alti reprezentanti ai mass-media si formatori de opinii.
Mesajul care cuprinde spoturi video cu durate de 30, respectiv 60 de secunde si mesaj audio de 30 de secunde, este livrabil si la cerere de catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta.
Astfel, Departamentul pentru Situatii de Urgenta este primul emitent de mesaj de interes public din Romania care se adresează si persoanelor cu deficiente de auz.
Este important ca informatiile din campania privind functionarea sistemului RO-ALERT sa ajunga la cat mai multe persoane, astfel incat, acestea sa stie cum sa reactioneze cand primesc mesaje RO-ALERT intr-o situatie de urgenta majora. Pentru detalii accesați www.ro-alert.ro!

O campanie a Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Urmariti:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *